Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Вегански шоколадови бонбони с плънка от сушени плодове и бадеми

Вегански шоколадови бонбони с плънка от сушени плодове и бадеми

Вегански шоколадови бонбони с плънка от сушени плодове и бадеми - изображение

Необходими продукти

За плънката:

  • 100 грама сушени кайсии
  • 100 грама сушени сини сливи
  • 100 грама стафиди
  • лимон и джинджифил на вкус
  • 30 грама бадеми (предварително накиснати и изсушени в дехидратор)

За шоколада:

  • 150 грама какаово масло
  • 70 грама какао на прах
  • 50 грама мед (или 80 грама, ако предпочитате по-сладко)


Начин на приготвяне:

Накиснете за 10 минути сушените плодове в топла вода. След това ги изплакнете добре и подсушете. Смелете ги с машинка за мелене на месо (или друг подходящ уред) заедно с джинджифил и лимон (почистен от семената) на вкус.

Прехвърлете сместа в чиния и подсладете на вкус, ако прецените, че е необходимо.

Какаовото масло разтопете на водна баня, постепенно към него прибавете какаото, бъркайки старателно. След това подсладете с мед и продължете да бъркате до еднородност на консистенцията.

След като приготвите шоколада и плънката, е време да "сглобите" бонбоните. За целта ще са ви необходими и силиконови формички.

Покрийте дъното им с шоколад и приберете в хладилника за известно време.

Когато ги извадите, разпределете плънката в тях, сложете и бадемите, след което залейте с шоколад.

Върнете отново формите в хладилника и нека останат там, докато бонбоните стегнат напълно.


Да ви е шоколадово!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: veganray.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлИсторияХранене при...ВидеоЛеченияСпортДиетиАлт. медицинаЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители