Вегански шоколадови бонбони с плънка от сушени плодове и бадеми
Необходими продукти
За плънката:
- 100 грама сушени кайсии
- 100 грама сушени сини сливи
- 100 грама стафиди
- лимон и джинджифил на вкус
- 30 грама бадеми (предварително накиснати и изсушени в дехидратор)
За шоколада:
- 150 грама какаово масло
- 70 грама какао на прах
- 50 грама мед (или 80 грама, ако предпочитате по-сладко)
Начин на приготвяне:
Накиснете за 10 минути сушените плодове в топла вода. След това ги изплакнете добре и подсушете. Смелете ги с машинка за мелене на месо (или друг подходящ уред) заедно с джинджифил и лимон (почистен от семената) на вкус.
Прехвърлете сместа в чиния и подсладете на вкус, ако прецените, че е необходимо.
Какаовото масло разтопете на водна баня, постепенно към него прибавете какаото, бъркайки старателно. След това подсладете с мед и продължете да бъркате до еднородност на консистенцията.
След като приготвите шоколада и плънката, е време да "сглобите" бонбоните. За целта ще са ви необходими и силиконови формички.
Покрийте дъното им с шоколад и приберете в хладилника за известно време.
Когато ги извадите, разпределете плънката в тях, сложете и бадемите, след което залейте с шоколад.
Върнете отново формите в хладилника и нека останат там, докато бонбоните стегнат напълно.
Да ви е шоколадово!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: veganray.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни шоколадови бонбони
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Студено мляко с шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Скоро шоколадът ще бъде използван и в откриването на рак
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
Коментари към Вегански шоколадови бонбони с плънка от сушени плодове и бадеми