Бързи хрупкави гофрети
Необходими продукти:
- 180 грама брашно
- 3/4 чаена чаша + 1 супена лъжица вода
- щипка сол
- щипка захар
- 1 1/4 чаена чаша сметана
- масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- Изсипете водата в голяма купа и добавете брашното, солта и захарта. Разбъркайте с дървена лъжица.
- Разбийте сметаната с миксер на средно висока скорост, докато започне да оформя меки върхове.
- Добавете я в тестото и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
- Загрейте гофретника и го подмажете с масло.
- Изсипете тесто, според големината на плочите и печете до златисто кафяв цвят. Повторете с останалото тесто.
- Поднесете гофретите топли, гарнирани по желание.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лесни гофрети на грил тиган
- Картофени гофрети със сирене и чесън
- Гофрети с газирана вода
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- Хрупкави картофени гофрети
- 6 неща, които може да направите в гофретник
- Гофрети със спанак и сирене
- Гофрети от нахут с магданоз
- Ароматни картофени гофрети
- Бананови гофрети с бадемово брашно
Коментари към Бързи хрупкави гофрети