Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бухти (сопапилас) с подлютен мед

Бухти (сопапилас) с подлютен мед

Бухти (сопапилас) с подлютен мед - изображение

Необходими продукти:

  • 3 чаени чаши брашно
  • 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сол
  • 3 супени лъжици мас (на стайна температура)
  • 1 1/4 чаена чаша прясно мляко или вода
  • 1/2 чаена чаша мед
  • 1 чаена лъжица лют пипер на люспи
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

Брашното с подправките комбинирайте. Добавете маста и с помощта на уред за мачкане на картофи притиснете, за да станат трохи с размера на грах.

Добавете 1 чаша мляко в сместа и омесете, ако ви се струва сухо, добавете още малко мляко - по 1 супена лъжица, като размесвате.

Когато оформите тесто го прехвърлете върху набрашнен блат и го омесете, докато спре да лепне и стане гладко. Покрийте с фолио и охладете за 30-60 минути, докато стегне достатъчно, за да може да работите лесно с тестото.

Разделете тестото на две части и разточете, след което нарежете на малки триъгълници.

Загрейте мазнина в тиган и изпържете бухтичките, като слагате по няколко броя. Отцедете върху хартия и прехвърлете в чиния. Поддържайте ги топли в леко претоплена фурна, докато изпръжите останалите.

Смесете меда с лютия пипер.

Поднесете бухтите поляти с подлютения мед.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХранене при...Храни и ястияИсторияАлт. медицинаЛюбопитноСнимкиЛайфстайлДиетиНовиниОрганизацииБотаникаФизиологияПроизводители