Бутер питки с аспержи и чоризо
Необходими продукти:
- 320 грама бутер тесто на стайна температура
- 2 чаени лъжици мляко
- 100 грама чоризо, тънко нарязано
- 125 грама млади аспержи, нарязани на три части
- 4 супени лъжици топено сирене
- 75 грама настъргано сирене Манчего
- 90 грама салати по избор за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор на 200). Разстелете тестото върху хартия за печене и изрежете 4 квадрата със страни по 11 сантиметра.
Леко маркирайте борд от 1 сантиметър от ръба на всеки квадрат и направете кръст в центъра. Краищата намажете с мляко. Печете за 10 минути в гореща фурна, докато тестото се надуе.
През това време изпържете колбаса, докато стане хрупкав, а аспержите бланширайте и отцедете.
Притиснете средата на хлебчетата и там сложете по малко топено сирене. Подредете резени чоризо и аспержи във всяка питка.
Поръсете със сиренето Манчего и запечете за 8-10 минути, докато придобие златиста коричка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Тутманик
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Домашна месеница със сирене по бабина рецепта
- Бързи питки без месене
Коментари към Бутер питки с аспержи и чоризо