Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Бутер баница с гъби и кашкавал

Бутер баница с гъби и кашкавал

 Бутер баница с гъби и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама бутер тесто
  • 500 грама гъби пачи крак
  • 2 глави лук
  • 2 яйца (едното от тях е за намазване)
  • 3 пълни супени лъжици заквасена сметана
  • брашно
  • 100 грама кашкавал
  • олио
  • подправки


Начин на приготвяне:

Измийте гъбите, нарежете ги и сложете в купа. Сгорещете олио в тиган, в него изсипете наситнения лук заедно с гъбите. Изпържете до готовност на среден огън, подправете на вкус и оставете да се охладят.

В малка купа смесете яйцето с настъргания кашкавал и заквасената сметана. Добавете брашно, колкото комбинацията да стане лепкава.

Застелете дъното на тава с лист пергамент, върху него разпределете 250 грама от тестото (разточете го според големината и формата на съда), следва гъбен слой, поръсете със зелени подправки и накрая залейте с кашкавалено-яйчената комбинация.

С останалото тесто покрийте плънката, а повърхността намажете с яйце.

Изпечете баницата при 180 градуса, а необходимото време е около 40 минути.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gribnichki.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноСъставкиДиетиНовиниБотаникаЛайфстайлПроизводителиПсихологияАлт. медицинаЗдравни съветиКлинични пътекиИстория