Брускети със сирене бри, рукола и репички

Необходими продукти:
- багета, нарязана диагонално на 16 парчета
- 4 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 и 1/2 чаени чаши репички, нарязани на кръгчета
- 1 супена лъжица прясно изстискан лимонов сок
- 1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер
- сол на вкус
- 1/2 чаена чаша сирене Бри
- 2 чаени чаши бейби листа рукола
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Подредете парчетата хляб върху лист за печене и овкусете с 3 супени лъжици зехтин. Запечете за 5 минути или до златистокафяв загар.
Комбинирайте репичките, 1 супена лъжица зехтин, лимоновия сок, черния пипер и солта. Намажете брускетите с 2 чаени лъжички сирене Бри и гарнирайте с рукола и сместа от репички.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Брускети с крема сирене, чесън и ленени семена
- Брускети с рикота и гъби
- Пица-брускети
- Брускети с череши и прошуто
- Брускети с боб и зелен дресинг
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Брускети с козе сирене пастет от бакла
- Хрупкави брускети с боровинки и рикота
- Брускети с домати, лук и сирена
- Брускети с дип от риба тон и крема сирене
Коментари към Брускети със сирене бри, рукола и репички