Бонбони от цветно зеле с бял шоколад и кокосови стърготини

Необходими продукти:
- 150 грама цветно зеле
- 50 милилитра течна сметана (масленост 20%)
- 50 милилитра прясно мляко (масленост 2,5%)
- 180 грама бял шоколад
- 25 грама захар
- 8 грама ванилова захар
- 30 грама масло
- 20 изпечени бадемови ядки
- 230 грама кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Разделете зелето на съцветия, които стрийте с ръце, за да се получат фини трохи. Задушете ги на слаб огън в млякото и сметаната за около 20 минути.
Когато свалите съда от котлона, смелете до еднородност съдържанието му и добавете двата вида захар, разтопения шоколад, мекото краве масло и кокосовите стърготини.
Разбъркайте, покрийте сместа с найлоново фолио и приберете за 2 часа в хладилника.
След това оформете бонбони по следния начин: сложете 1 супена лъжица от зеленчуково-шоколадовото тесто върху дланта си, сплескайте, в средата поставете бадем и направете топче. Оваляйте в кокосови стърготини.
Постъпете така и с останалите продукти.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smachno.stb.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Салата табуле с печен карфиол
- Домашен ориз от карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Хапки от карфиол с фета и лук
- Карфиол с четири вида гъби
- Печен карфиол с наденица и чедър
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Пюре от карфиол с куркума и пържен нахут
Коментари към Бонбони от цветно зеле с бял шоколад и кокосови стърготини