Бобена супа с макарони

Необходими продукти:
- 250 грама сух боб
- 150-200 грама макаронени изделия по избор
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 моркова
- 1 супена лъжица брашно
- 1 супена лъжица доматено пюре
- предпочитани подправки, дафинов лист
- олио
Начин на приготвяне:
Залейте боба с вода за 6-7 часа и след това сварете в 2 литра чиста течност.
Запържете накълцаната глава лук, добавете морковите, нарязани на малки кубчета, намачкания чесън и продължете да пържите всички зеленчуци още няколко минути. След това сложете брашното в сместа, разбъркайте, а 1-2 минути по-късно добавете доматеното пюре. Отново разбъркайте и след още 1-2 минути започнете да наливате по малко от бобената отвара в съда със запръжката. Бъркайте, за да не се образуват бучки.
Изсипете комбинацията в тенджерата с боба, подправете, сложете дафинов лист, макароните и нека чорбата остане върху котлона до тяхната пълна готовност.
Когато изключите котлона, налейте зехтин в супата и поръсете със зелени подправки.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: galeo-g.livejournal.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа със зелен боб, моркови и картофи
- Персийска пролетна супа Аш-рештех
- Бобена супа с ориз, зеленчукова запръжка и чесън
- Боб чорба по класическа рецепта
- Крем супа от нахут и спанак
- Боб чорба с царевица и чесън
- Лимонена супа с паста орзо и нахут
- Бобена чорба с бекон
- Супа от боб, леща и киселец
- Боб чорба с наденица и пушен свински джолан
Коментари към Бобена супа с макарони