Бисквити с шамфъстък, боровинки и бял шоколад
Ако искате да разнообразите домашните дребни сладки, които правите за семейството си, и да им добавите още вкусове, изпробвайте тази рецепта. С шамфъстък, бял шоколад и сушени боровинки вкусът им е несравним.
Необходими продукти:
- 40 грама бял ориз
- 60 грама захар
- 300 грама брашно
- 250 грама масло, нарязано на кубчета
- 100 грама шамфъстък
- 100 грама сушени боровинки
- 300 грама бял шоколад, натрошен
Начин на приготвяне:
Смесете ориза и захарта и смелете с робот за около 10 секунди. Прибавете брашното и маслото и направете няколко пулсации с продължителност 5 секунди, за да се получат трохи.
Прибавете шамфъстъка, боровинките и отново направете 3-4 пулсации, за да се натрошат всички продукти.
Прехвърлете сместа върху набрашнен плот и премесете, за да се съединят добре съставките.
Оформете дълъг фитил (около 30 сантиметра) и го обвийте във фолио. Приберете в хладилник за 1 час.
Извадете от хладилника и нарежете на филийки, дебели около 5 милиметра.
Подредете бисквитките в тава, застлана с хартия, и запечете 20-30 минути на 150 градуса (предварително загрейте фурната).
Готовите бисквитки охладете 10 минути.
През това време разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова.
Когато бисквитките изстинат, потопете половината в бял шоколад.
Подредете върху хартия и охладете за 30 минути в хладилник, за да стегне шоколадът.
taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Домашни коледни сладки
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
Коментари към Бисквити с шамфъстък, боровинки и бял шоколад