Белгийски коледни бисквити Спекули
Спекулите са известни коледни бисквити не само в Белгия, но и в Германия и Франция. Те се приготвят специално за компания на кафето. Не са много сладки, но пък са изключително хрупкави. В класическата рецепта се използва форма с печат за сладките, но и да не разполагате с такъв, може да го пропуснете. Това не е от толкова голямо значение, освен ако нямате за цел да търсите автентичен вид.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша меко масло
- 1 чаена чаша захар
- 1 1/4 чаени чаши кафява захар
- 2 чаени лъжици ванилов екстракт
- 2 големи яйца
- 3 1/2 чаени чаши брашно
- 2 чаени лъжици сода за хляб
- 1 1/2 чаени лъжици канела
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица динджифил на прах
- по 1/4 чаена лъжица индийско орехче и карамфил
- малка щипка бял пипер и кардамон
Начин на приготвяне:
Маслото, захарта и ванилията разбъркайте с миксер, докато се получи крем.
Добавете яйцата, едно по едно, като след всяко разбърквате добре, за да се усвои от сместа - когато добавяте яйцата, бъркайте на средна степен на миксера.
Всички останали продукти смесете в друга купа.
Намалете скоростта на миксера и почнете да добавяте сухите продукти на части при непрекъснато бъркане.
Тестото приберете за 2 часа да се охлади в хладилник.
Включете фурната на 175 градуса да се загрее.
Застелете с хартия голяма тава за печене.
Разточете охладеното маслено тесто на около 5 милиметра дебелина.
Изрежете сладките с желана формичка, ако разполагате с някакъв вид печат за сладки, може да го използвате (а ето и как изглежда традиционния белгийски печат за Спекули)
Подредете сладките в тавата и ги печете 10-12 минути, докато краищата им леко започнат да покафеняват.
Извадете тавата от фурната и оставете бисквитките за 5 минути в нея, преди да ги прехвърлите върху решетка, където трябва да изстинат напълно.
Когато са студени, може да ги приберете в плътно затворена кутия и да ги консумирате до седмица.
thespruceeats.com
Снимка: pixabay.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
Коментари към Белгийски коледни бисквити Спекули