Бейлис шоколадов мус
Необходими продукти:
- 10 грама желатин
- 50 милилитра студена вода
- 50 милилитра топла вода
- 100 грама захар
- 30 грама натурално какао
- 150 милилитра сладкарска сметана
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 60 милилитра бейлис
Начин на приготвяне:
Сложете желатина в студена вода и разбъркайте. Налейте топлата и бъркайте докато се разтвори. В купа сипете захарта, какаото и налейте сметаната.
Разбийте с миксер до получаването на пухкав крем. Прибавете бейлис и ванилия, разбийте отново и налейте желатиновия разтвор.
Разбъркайте докато съставките се смесят, разпределете муса в чашки и охладете за 2-3 часа. Поднесете и се насладете на нежния шоколадов вкус.
Да ви е сладко!
Източник:
www.lemontreedwelling.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Троен шоколадов мус
- Шоколадов мус с бита сметана
- Веган шоколадов мус с кокосово мляко
- Веган шоколадов мус с портокал
- Експресен млечен шоколадов мус
- Шоколадов мус с грис и прясно мляко
- Шоколадов мус с авокадо и пресни плодове
Коментари към Бейлис шоколадов мус