Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Безглутеново брауни с кокос и череши

Безглутеново брауни с кокос и череши

Безглутеново брауни с кокос и череши - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама масло
  • 450 грама шоколад, накълцан на ситно
  • 6 яйца
  • 1/2 чаена чаша кокосова захар
  • 1 1/2 чаена чаша кокосово брашно
  • 1/2 чаена чаша натурално какао на прах
  • 2 1/2 чаена чаша обезкостени череши
  • 2 чаени чаши кокосови стърготини
  • 200 милилитра нискомаслена сметана

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 170 градуса.

Покрийте правоъгълна тавичка с размери 20 на 30 сантиметра с хартия за печене.

Маслото и 250 грама от шоколада разтопете на водна баня, докато се стопят и комбинират.

Свалете от котлона и бързо добавете към тях яйцата, захарта, брашното, какаото, 2 чаши череши и 1 чаена чаша настърган кокос.

Разбъркайте, за да се комбинират продуктите. Тестото излейте в приготвената тавичка и с клечка спукайте всички получени балончета.

Печете за 25-30 минути, докато сладкиша се стегне, а при тест с клечка, тя излиза суха от него.

Охладете за 20 минути, след което извадете от формата и изстудете напълно.

Междувременно в малка касерола сложете сметаната и оставете да заври. Добавете вътре останалия шоколад и разбъркайте, за да направите ганаш.

Оставете за 20-40 минути, за да достигне шоколада стайна температура.

Останалата 1/2 чаша череши смесете с кокосовите стърготини и разбъркайте, за да порозовее кокоса.

Извадете черешите и ги приберете за друга рецепта (или си ги хапнете :)).

Намажете сладкиша с шоколадовия ганаш и поръсете с оцветените кокосови стърготини, сложете малко свежи череши за декорация, по желание.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиАлт. медицинаХранене при...ЛюбопитноДиетиЗдравни съветиПсихологияЛечения