Баница с топено сирене и лук
Необходими продукти:
За тестото:
1 чаена чаша брашно
130 грама масло
3 супени лъжици сметана
0,5 чаена лъжица сода
1 яйце за намазване
За плънката:
3 яйца
1 глава лук
2 парчета топено сирене
връзка копър
олио
Начин на приготвяне:
Настържете маслото на средно ренде, добавете брашното, сметаната, содата. Смесете всичко и приберете в хладилника за около 20 - 30 минути. През това време направете плънката. Нарежете лука на ситно и го запържете в олио. Разбийте яйцата, настържете топеното сирене (за да се стърже по-лесно, преди това го сложете във фризера за кратко). Накълцайте копъра. Смесете яйцата, копъра, лука, сиренето. Разделете тестото на 2 части (2/3 и 1/3). По-голямата сложете в подходящ съд, покривайки стените му до средата с тесто (оформете като "ограда"). Разпределете течната плънка и затворете баницата с останалото тесто. Прищипете краищата, намажете повърхността с яйце. Изпечете във фурната при 180 градуса в продължение на 20 - 25 минути (докато се зачерви).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
- Рецепти за дърпана баница със сирене
Коментари към Баница с топено сирене и лук