Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Баница с риба и лук

Баница с риба и лук

Баница с риба и лук - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 1/2 литър високомаслен кефир или кисело мляко
  • 250 грама майонеза
  • 3-4 чаени чаши брашно
  • 1/2 чаена лъжица сода
  • 2 яйце
  • сол на върха на ножа


За плънката:

  • 800 грама филе от сьомга или друга риба
  • 2 големи глави кромид лук
  • 50 грама масло
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата с малко сол, налейте кефира/киселото мляко, майонезата и отново разбийте. Изгасете содата в лъжичка оцет и тогава добавете при останалите продукти. След това започнете постепенно да слагате от брашното, което преди това трябва да пресеете. Направете течно тесто с гъста консистенция, подобна на сметана.

Разделете го на две части, едната от тях изсипете в намазнена тава и разпределете отгоре първо рибата, нарязана на парчета, а върху тях - произволно накълцания лук. Подправете по желание. Залейте плънката с останалото тесто и поставете тавата в загрята фурна (200 градуса).

След 30 минути извадете зачервилата се баница от фурната, намажете повърхността й с олио и покрийте с кърпа за 10-15 минути преди поднасяне.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edaizduhovki.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлНовиниДиетиСпортИсторияХранене при...