Баница с риба и лук
Необходими продукти
За тестото:
- 1/2 литър високомаслен кефир или кисело мляко
- 250 грама майонеза
- 3-4 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжица сода
- 2 яйце
- сол на върха на ножа
За плънката:
- 800 грама филе от сьомга или друга риба
- 2 големи глави кромид лук
- 50 грама масло
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с малко сол, налейте кефира/киселото мляко, майонезата и отново разбийте. Изгасете содата в лъжичка оцет и тогава добавете при останалите продукти. След това започнете постепенно да слагате от брашното, което преди това трябва да пресеете. Направете течно тесто с гъста консистенция, подобна на сметана.
Разделете го на две части, едната от тях изсипете в намазнена тава и разпределете отгоре първо рибата, нарязана на парчета, а върху тях - произволно накълцания лук. Подправете по желание. Залейте плънката с останалото тесто и поставете тавата в загрята фурна (200 градуса).
След 30 минути извадете зачервилата се баница от фурната, намажете повърхността й с олио и покрийте с кърпа за 10-15 минути преди поднасяне.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edaizduhovki.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Баница с лапад и сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Бухтички
Коментари към Баница с риба и лук