Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Баница с лук, домати и кашкавал

Баница с лук, домати и кашкавал

Баница с лук, домати и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/2 чаени чаши брашно
  • 150 грама масло
  • 400 грама заквасена сметана
  • 1 килограм лук
  • 5-6 средно големи домата
  • 3-4 скилидки чесън
  • 100 грама кашкавал
  • 3 яйца
  • 1/2 чаена лъжица сода
  • подправки: къри на прах, джинджифил, кориандър, лют червен пипер, черен пипер, сол, захар


Начин на приготвяне:

Направете тесто, смесвайки брашното с маслото, 4 супени лъжици от сметаната и содата. Добавете по щипка сол и захар.

Тестото трябва да стане еластично, но гъсто и да не се лепи по ръцете.

Разпределете го по дъното на тава и оформете бордове. Поставете съда в хладилната камера за половин час, за да може тестото да се изстуди.

Лука нарежете на тънки полукръгчета, доматите - на малки парчета, чесъна обелете, кашкавала настържете.

Изпържете лука в маслото, като в началото на процеса добавите къри, сол, захар, пипер и други подправки по ваш избор. Разбъркайте добре.

Когато започне да придобива златисто-кафяв цвят, изсипете доматите в съда, отново разбъркайте и след няколко минути сложете скилидките чесън.

Свалете тигана от котлона.

Смесете яйцата със сметаната, подсолете и разбъркайте до еднородност.

Извадете тестото от камерата, върху него равномерно разпределете плънката, покрийте я със сметаново-яйчената заливка, поръсете с кашкавала и изпечете баницата във фурната при 180 градуса.

След 40 минути ще бъде готова.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iloveveggie.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноБотаникаИсторияЛайфстайлДиети