Бананов сладкиш с орехи и карамелена глазура
Необходими продукти:
50 грама масло
100 грама захар
100 грама заквасена сметана
2 яйца
2 банана
1 пакетче ванилова захар
150 грама брашно
1/4 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица набухвател
50 грама смлени орехови ядки
За глазурата:
75 грама масло
2/3 чаена чаша кафява захар
80 милилитра заквасена сметана с масленост 33%
230 грама пудра захар
щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбийте размекнатото масло със захарта, прибавете сметаната, яйцата и ваниловата захар и разбийте до еднородно състояние (използвайте тел за разбиване на яйца).
След това добавете и добре намачканите банани, брашното, солта и бакпулвера. Разбъркайте всичко със силиконова лопатка и изсипете орехите в сместа. Разбъркайте още веднъж.
Застелете дъното на подходяща форма с хартия за печене, разпределете тестото в съда и сложете да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 35 - 40 минути.
През това време направете глазурата. Нагорещете маслото, прибавете към него захарта и нека сместа кипне, като бъркате непрекъснато със силиконова лопатка, докато захарта се разтопи (около 2 - 3 минути).
Свалете от котлона, прехвърлете в подходящ съд, прибавете сметаната, солта, пудрата захар и разбийте на бързи обороти, докато се получи гладка лъскава комбинация.
Получената глазура разпределете върху готовия сладкиш и приберете в хладилника за известно време.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Орехи - ползи и вреди
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Карамелизирана захар - рецепта
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Черен орех
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
Коментари към Бананов сладкиш с орехи и карамелена глазура