Бананов сладкиш с орехи и карамелена глазура
Необходими продукти:
50 грама масло
100 грама захар
100 грама заквасена сметана
2 яйца
2 банана
1 пакетче ванилова захар
150 грама брашно
1/4 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица набухвател
50 грама смлени орехови ядки
За глазурата:
75 грама масло
2/3 чаена чаша кафява захар
80 милилитра заквасена сметана с масленост 33%
230 грама пудра захар
щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбийте размекнатото масло със захарта, прибавете сметаната, яйцата и ваниловата захар и разбийте до еднородно състояние (използвайте тел за разбиване на яйца).
След това добавете и добре намачканите банани, брашното, солта и бакпулвера. Разбъркайте всичко със силиконова лопатка и изсипете орехите в сместа. Разбъркайте още веднъж.
Застелете дъното на подходяща форма с хартия за печене, разпределете тестото в съда и сложете да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 35 - 40 минути.
През това време направете глазурата. Нагорещете маслото, прибавете към него захарта и нека сместа кипне, като бъркате непрекъснато със силиконова лопатка, докато захарта се разтопи (около 2 - 3 минути).
Свалете от котлона, прехвърлете в подходящ съд, прибавете сметаната, солта, пудрата захар и разбийте на бързи обороти, докато се получи гладка лъскава комбинация.
Получената глазура разпределете върху готовия сладкиш и приберете в хладилника за известно време.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Орехи - ползи и вреди
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Карамелизирана захар - рецепта
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- E150(a) Карамел обикновен
Коментари към Бананов сладкиш с орехи и карамелена глазура