Балканска торта Наполеон
Необходими продукти:
250 грама бутер тесто
4 яйца
100 грама нишесте
30 грама брашно
300 грама захар
1 ванилия/ванилин
800 милилитра прясно мляко
200 милилитра вода
300 милилитра високомаслена сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Вземете висока тава, намажете дъното и стените й с масло и ги поръсете с брашно. Разточете тестото тънко и го разрежете на две, оформяйки два блата с размерите на съда, в който ще печете. Сложете ги в тавата и надупчете с помощта на вилица. Изпечете за около 12 - 15 минути и нарежете единия на едри квадрати, а другия оставете цял.
Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте с 1/3 от захарта до получаването на твърда пяна. Жълтъците също разбийте с 1/3 захар и добавете ванилията. След това изсипете брашното, нишестето и водата.
Сложете млякото да заври и когато това стане, добавете жълтъците, бъркайки бързо. Нека кремът се сгъсти, свалете от котлона и охладете малко. Следва да го смесите с белтъците.
Застелете дъното и стените на висока тава с хартия за печене. Сложете първо целия блат, върху него разпределете крема и заравнете повърхността.
Разбийте сметаната с останалата захар и я нанесете върху крема. Завършете тортата, подреждайки квадратите от тесто. Приберете я в хладилника за 5 - 7 часа, а най-добре за една нощ.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Торта с крем брюле
Коментари към Балканска торта Наполеон