Бадемови пържени филийки
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша филирани бадеми
- 3 яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 3 супени лъжици брашно
- 1/4 чаена чаша сол
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица бадемов екстракт
- 1 чаена лъжица ванилия
- 12 филии хляб
- по 3 супени лъжици масло и олио
Начин на приготвяне:
Бадемите запечете за 5-10 минути, докато станат златисти.
Разбийте яйцата с млякото, брашното, солта, бакпулвера, бадемовия и ваниловия екстракти. Потопете хляба в сместа за около минута, след което подредете в тава. Приберете в хладилник за 1 час, за да попипят добре течността.
Загрейте олиото и маслото. Филиите от едната страна оваляйте в бадеми, като ги притиснете да полепнат добре по хляба.
Изпържете до златисто от двете страни, като първо започнете със страната с бадемите, за да сте сигурни, че ще останат по хлебчето.
Поднесете поръсени с пудра захар или сладко по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пържени филийки без яйца и мляко
- Пържени филийки франзела с ванилов аромат
- Пържени филийки с моцарела и шоколад
- Пържени филийки
- Перфектните пържени филийки
- Френска коледна закуска от филийки на фурна
- Пържени питки с канела, сладолед и кленов сироп
- Пържени филийки с мляко, захар и канела
- Пържени ванилови филийки с канела, мед и ягоди
- Пържени филийки със сметана и кашкавал
Коментари към Бадемови пържени филийки