Бабиният миш-маш
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици олио
- 2 печени червени чушки, обелени и нарязани на ситно
- 2 печени зелени чушки, обелени и нарязани на ситно
- 3 домата, обелени и нарязани на кубчета
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 400 грама натрошено сирене
- 6 яйца, леко разбити
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън.
- Сотирайте лука и чесъна в продължение на 2 минути, докато омекнат.
- Добавете чушките, разбъркайте добре и гответе още 5 минути под капак.
- Прибавете доматите, отново покрийте тигана и гответе още 5-7 минути.
- Добавете натрошеното сирене, разбъркайте и залейте с яйцата.
- Продължете да готвите, бъркайки периодично още 2-3 минути или до желаната готовност на яйцата.
- Добавете магданоза, разбъркайте и отдръпнете от котлона.
- Поднесете миш-маша топъл, гарниран с листенца пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: 196flavors.com
Коментари към Бабиният миш-маш