Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Любопитни факти от кулинарния свят Ако не умеете да рисувате с боички, опитайте с подправки

Ако не умеете да рисувате с боички, опитайте с подправки

Ако не умеете да рисувате с боички, опитайте с подправки - изображение

Оказва се, че, за да рисувате невероятни картини, съвсем не е необходимо да сте възпитаник на школа по рисуване и да умеете да си служите с маслени бои или акварел. Доказателство за това е американската художничка Kelly McCollam, чиито картини са нарисувани с... подправки. Да, тя си служи с подправките, които намери в кухнята, и създава ароматни шедьоври. Всичко изглежда лесно и много приятно.

Когато получи вдъхновение, Кели изважда бурканчетата с подправки и се отдава на творчество. Боичките й са солта, захарта, карамфила, пипера, кърито, риганът и т. н. Картините са обемисти и поразяват с великолепието си.

Вместо четка художничката се е "въоръжила" с клечка за зъби, дървени пръчици и си помага с пръсти, разбира се. Основно изобразява пейзажи. Из под ловките пръсти на Кели се раждат забележителни цветни градини, поля, залези и т. н.

Цяла серия от картини е посветена на Ван Гог. Най-известната творба на авторката е копие на знаменитото произведение на великия художник "Звездна нощ". За създаването му младата дама е използвала подправки като: куркума, карамфил, канела, фино смляна сол, обагрена от хранителни оцветители и корнфлейкс. Картината впечатлява с дълбочината на цветовете.

Вижте още творби на 25-годишната американка.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиИсторияПсихологияРецептиХранене при...ДиетиБотаника