Авокадо трюфели с черен шоколад
Необходими продукти:
- 1 добре узряло авокадо
- 2/3 чаена чаша кокосово масло, разтопено
- 1/4 чаена чаша мед
- 1 чаена лъжица чист ванилов екстракт
- щипка морска сол
- 1 черен шоколад, разтопен
Начин на приготвяне:
Почистете авокадото и го смелете в кухненски робот с кокосовото масло, меда, ванилията и щипка сол.
Прехвърлете в купичка и замразете за 30 минути.
Застелете тавичка с хартия за печене.
Оформете малки топчета от сместа, като вземате по 1 чаена лъжица от нея и с длани направите топчета. Подредете върху хартията и отново замразете за 15 минути.
Разтопете шоколада в микровълнова фурна или на водна баня. Изчакайте няколко минути да се охлади.
Потопете авокадо трюфелите в шоколада и ги прехвърлете в застланата тавичка. Отново приберете във фризер за 15 минути и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели от шамфъстък
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Трюфели с дулсе де лече
- Трюфели с вкус и аромат на рози
- Кокосови трюфели с лешник
- Пияни трюфели с шоколад и портокал
Коментари към Авокадо трюфели с черен шоколад