Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Авокадо трюфели с черен шоколад

Авокадо трюфели с черен шоколад

Авокадо трюфели с черен шоколад - изображение

Необходими продукти:

  • 1 добре узряло авокадо
  • 2/3 чаена чаша кокосово масло, разтопено
  • 1/4 чаена чаша мед
  • 1 чаена лъжица чист ванилов екстракт
  • щипка морска сол
  • 1 черен шоколад, разтопен

Начин на приготвяне:

Почистете авокадото и го смелете в кухненски робот с кокосовото масло, меда, ванилията и щипка сол.

Прехвърлете в купичка и замразете за 30 минути.

Застелете тавичка с хартия за печене.

Оформете малки топчета от сместа, като вземате по 1 чаена лъжица от нея и с длани направите топчета. Подредете върху хартията и отново замразете за 15 минути.

Разтопете шоколада в микровълнова фурна или на водна баня. Изчакайте няколко минути да се охлади.

Потопете авокадо трюфелите в шоколада и ги прехвърлете в застланата тавичка. Отново приберете във фризер за 15 минути и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлАлт. медицинаЛюбопитноХранене при...ДиетиБотаника