Козе месо
Козето месо е изключителен източник на полезни за човешкия организъм витамини (тиамин, ретинол, рибофлавин), микроелементи и аминокиселини. То се усвоява лесно, в него има повече вода, отколкото мазнини. Холестеролът в състава му е по-малко, в сравнение с количествата в говеждото или свинското.
Полезни свойства на козето месо
Продуктът е ценен за организма ни, тъй като съдържа мастни киселини. Огромен плюс за месото на козата е, че то не се поразява от паразити.
Диетолозите го препоръчват за консумация от стари хора, страдащи от атеросклероза, сърдечни заболявания и с отслабена имунна система.
Мазнините в козето месо са по-малко от тези в свинското и агнешкото, а това го прави диетичен продукт.
Наличието на витамини В и Е в продукта поддържа еластичността и тонуса на кожата. Той е полезен за укрепване на състоянието при болест на Алцхаймер, също така обогатява клетките с кислород и съставки, които извеждат излишната течност от организма. Спомага оптимизирането на обмяната на веществата, заздравява костите и зъбите.
Месото от коза е полезно за хора с гръбначни проблеми, допринася за възстановяването на съединителната тъкан. Включването му в менюто може само да подобри здравословното състояние на човек.
Редовният прием действа благоприятно върху работата на черния дроб и намалява риска от развитие на заболявания на органа.
Продуктът е ценен за стомашно-чревния тракт, може да се включи в менюто на хора, предразположени към хранителни алергии.
Полезен е за бременни и кърмещи жени, подходящ за захранване на бебета с месо на 8-9 месечна възраст.
Опасни и вредни свойства на козето месо
Продуктът не може да навреди на организма, защото не съдържа опасни вещества и разрушителни канцерогени. Не е подходящ за консумация само при индивидуалната непоносимост към него.
edaplus.info; prodgid.ru
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Месо, птици
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Салата от спанак с козе сирене, орехи и дресинг с мед, лимон и горчица
- Козето сирене – особено полезна храна
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Огнище на чума в три села от община Болярово
- Запечени сарми от козе сирене с домати и маслини
- Топли сандвичи с печени домати, козе сирене и чесън
- Сарми от маруля с козе сирене
- Фокача с козе сирене, сушени домати и карамелизиран лук
Коментари към Козе месо