Ягодов трайфъл

Необходими продукти:
50 г пандишпан
200 г крема сирене
50 мл сметана
1 с. л. коняк или ром
150 г пресни ягоди
25 г ядки (шамфъстъци, бадеми)
1 с. л. захар на пясък
1 с. л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Нарежете пандишпана на малки парчета, залейте с коняка и оставете да 5 - 10 минути. Измийте и подсушете ягодите, част от тях намачкайте със захарта, а останалите нарежете на тънки парчета. Крема сиренето смесете с пудрата захар и сметаната и разбъркайте с помощта на тел за разбиване на яйца. Изсушете ядките във фурната и натрошете. Вземете подходяща стъклена чаша или купичка и покрийте дъното й с ядките, след това подредете красиво парчетата ягоди, така че да се виждат през стените на съда. Отгоре разположете пандишпана, залейте със сметановия крем (може да повторите подредбата, ако желаете), следват ягодовото пюре, ядки и най-отгоре - пресни плодове. Сложете в хладилника за половин час и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Обикновен маслен крем
- Енергийна салата с киноа и чиа
- Желиран десерт от извара с праскови
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част
- Портокалово реване с грис
Коментари към Ягодов трайфъл