Ягоди в шоколад и сметана
Необходими продукти:
- ягоди
- шоколад
- гъста високомаслена сметана - по желание
Начин на приготвяне:
Изсипете ягодите в гевгир, потопете в съд с вода (нека се покрият), след това извадете гевгира и когато водата се отцеди, отново потопете, извадете и този път оставете водата да се изцеди напълно.
Подредете ягодите върху хартиена кърпа, нека водата се оттече напълно.
Начупете шоколада на парчета, изсипете го в купа, която сложете на водна баня. Разтопете го. Когато това стане, прибавете към него сметана, а количеството й да бъде 1/3 от това на шоколада. Разбъркайте. Сметаната не е задължителна, ако не обичате, не използвайте.
Насипете дъното на голям плосък съд с малко захар. Потопете всяка ягодка в шоколадово-сметановата смес и подреждайте в подноса. Това е всичко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER STORIES 4 ВИДА * 8 ЗИМНА КОЛЕКЦИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Портокалово реване с грис
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Ягоди в шоколад и сметана