Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи
Необходими продукти:
1 лист лаваш
2 ябълки
2 супени лъжици кайсиево сладко
3 супени лъжици захар
1 яйце
50 грама масло
100 грама орехови ядки
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и ги нарежете на малки парчета, които запържете заедно с 2 супени лъжици от захарта, докато си пуснат сока и придобият златист цвят. Тогава прибавете кайсиевото сладко, разбъркайте добре и оставете плънката да се задушава в продължение на 5 минути.
Разбийте яйцето с останалата захар, маслото настържете, а орехите нарежете.
Намажете листа лаваш с яйцето, след това разпределете половината от маслото и всичката плънка. Поръсете с орехи и навийте руло, което намажете с останалото масло.
Изпечете щрудела във фурната при температура от 200 градуса в продължение на 10-15 минути.
Когато готовият десерт се охлади, нарежете го, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: baby.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧЕРЕН ЧАЙ ФИЛТЪР ПЛОДОВА СЕЛЕКЦИЯ * 20 AHMAD TEA
ЛОВАРЕ ЧАЙ LINDEN GARDEN филтър * 24
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА ITALIANO 80 мл
РЕВЛОН EQUAVE KIDS ДЕТСКИ БАЛСАМ ЗА ЛЕСНО РАЗРЕСВАНЕ С АРОМАТ НА ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА 200 мл
МИУМ ЛАБ МЕНОПАУЗА дражета * 42
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Диета с ябълки за 7 дни
- Печени ябълки с масло и канела
- Смути с банан, ябълка и портокал
- Гроздово смути с ябълка, ягоди и кисело мляко
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Ежедневната консумация на ябълки понижава кръвното налягане
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Тостери от лаваш с кашкавал
Коментари към Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи