Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи

Необходими продукти:
1 лист лаваш
2 ябълки
2 супени лъжици кайсиево сладко
3 супени лъжици захар
1 яйце
50 грама масло
100 грама орехови ядки
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и ги нарежете на малки парчета, които запържете заедно с 2 супени лъжици от захарта, докато си пуснат сока и придобият златист цвят. Тогава прибавете кайсиевото сладко, разбъркайте добре и оставете плънката да се задушава в продължение на 5 минути.
Разбийте яйцето с останалата захар, маслото настържете, а орехите нарежете.
Намажете листа лаваш с яйцето, след това разпределете половината от маслото и всичката плънка. Поръсете с орехи и навийте руло, което намажете с останалото масло.
Изпечете щрудела във фурната при температура от 200 градуса в продължение на 10-15 минути.
Когато готовият десерт се охлади, нарежете го, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: baby.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГЕНЕРЛАЙФ МИТОХОНДРИАЛНА ФУНКЦИЯ прах 81 г НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!МАТИСЪН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ ОРГАНИК 500 мл
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУПЕР ХИДРАТИРАЩ ДНЕВЕН КРЕМ 50 мл
СЕПТОНА АНТИБАКТЕРИАЛНИ МОКРИ КЪРПИ ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА * 60
ПЧЕЛЕН МЕД ОТ ЯБЪЛКОВ ЦВЯТ 500 г RUDIGER FELDT PRODUCTS
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквен щрудел с орехи и канела
Коментари към Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи