Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи

Необходими продукти:
1 лист лаваш
2 ябълки
2 супени лъжици кайсиево сладко
3 супени лъжици захар
1 яйце
50 грама масло
100 грама орехови ядки
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете от сърцевината със семената и ги нарежете на малки парчета, които запържете заедно с 2 супени лъжици от захарта, докато си пуснат сока и придобият златист цвят. Тогава прибавете кайсиевото сладко, разбъркайте добре и оставете плънката да се задушава в продължение на 5 минути.
Разбийте яйцето с останалата захар, маслото настържете, а орехите нарежете.
Намажете листа лаваш с яйцето, след това разпределете половината от маслото и всичката плънка. Поръсете с орехи и навийте руло, което намажете с останалото масло.
Изпечете щрудела във фурната при температура от 200 градуса в продължение на 10-15 минути.
Когато готовият десерт се охлади, нарежете го, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: baby.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ НЕСЪВЪРШЕНСТВА С НАТУРАЛНИ AHA И BHA 30 мл
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУПЕР ИНТЕНЗИВЕН СЕРУМ ПРОТИВ БРЪЧКИ 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПАУЪР ОФ НЕЙЧЪР ЕЛЕКТРОЛИТИ БРАТ ДИЕТА прах за перорален разтвор * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Топ 5 на причините да ядете ябълка всеки ден
- Рецепти за домашен ябълков кетчуп с канела
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Лечебните свойства на ябълковия оцет
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
Коментари към Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи