Шпикован говежди език с моркови и чесън

Необходими продукти:
500-700 грама говежди език
2 средни моркова
50 грама сланина
300 грама макарони или ориз
8 скилидки чесън
200 грама доматен сос (или друг по ваш избор)
сол и други подправки по избор и на вкус
брашно за овалване
масло за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте езика, почистете от ципите и нарежете на парчета. Сланината нарежете на дълги ивици, моркова на малки парчета, а чесъна накълцайте ситно.
Шпиковайте езика с така подготвените продукти, подправете със сол и подправки по избор, оваляйте в брашно и изпържете в нагорещено масло от двете страни до златисто. След това задушете в доматен или друг сос до пълна готовност на езика, който поднесете с гарнитура от сварени макарони или ориз. Полейте и със соса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
ПРОМООСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Тибетската рецепта с чесън - изчиства излишните мазнини и нормализира кръвното налягане
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Панирани зелени домати
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
Коментари към Шпикован говежди език с моркови и чесън