Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадово-карамелена торта от бисквити

Шоколадово-карамелена торта от бисквити

от 18 сеп 2013г.
Шоколадово-карамелена торта от бисквити - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

250 грама шоколадови бисквити

175 грама масло

120 грама печени лешници

250 грама млечен шоколад (начупен на парчета)

1/3 чаена чаша сметана с масленост не по-ниска от 33%

1/4 чаена чаша кафява захар

400 грама кондензирано мляко

Начин на приготвяне:

Застелете форма с хартия за печене, оставяйки по 3 см да виси от краищата. Добре е съдът да е с размери 19 х 19 см. Разтопете 125 грама от маслото. Бисквитите смелете с помощта на блендер (да станат на трохи). Към тях прибавете разтопеното масло и отново разбийте, за да се получи "тесто". Сложете го във формата, заравнете повърхността и притиснете с лъжица. Приберете в хладилника за 15 минути, а през това време направете карамелената плънка.

Налейте кондензираното мляко в тенджера с дебело дъно, сложете останалите 50 грама масло и кафявата захар. Варете, бъркайки непрекъснато, в продължение на 10 - 12 минути, докато сместа се сгъсти и придобие златист цвят.

Разпределете целите лешници върху бисквитената основа, отгоре налейте карамела и заравнете с лъжица. Приберете в хладилника за 10 минути. Смесете шоколада и сметаната в купа и затоплете в микровълновата за 30 секунди на максимална мощност. След това разбъркайте и повторете процедурата при необходимост.

Разпределете шоколадовата смес върху карамелената, покрийте съда и приберете в хладилника за минимум 3 часа. Преди да поднесете, нарежете на парчета.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Сладкиш от бисквити с бял шоколад, крема сирене и къпини Сладкиш от бисквити с бял шоколад, крема сирене и къпини
  • Солена бисквитена торта с риба, гъби и кашкавал Солена бисквитена торта с риба, гъби и кашкавал
  • Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
  • Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
5.0/5 1 оценка

Коментари към Шоколадово-карамелена торта от бисквити

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадово-карамелена торта от бисквити
    www.framar.bg 
    на 27 November 2025 в 12:12
    Коментирайте "Шоколадово-карамелена торта от бисквити"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
  • Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
  • Бисквитена торта с извара, сушени плодове и бяла глазура
  • Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
  • Бисквитено руло с маслен кокосов крем
  • Бисквитена торта Таралеж с плодове и ядки
  • Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
  • Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
  • Бисквитена торта с маскарпоне и кафе
  • Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Центърът за върхови постижения в „Медика Кор“ с обучение на интервенционални кардиолози от ЕвропаЦентърът за върхови постижения в „Медика Кор“ с обучение на интервенционални кардиолози от Европа

Центърът за върхови постижения в „Медика Кор“ с обучение на интервенционални кардиолози от Европа

от 26 ное 2025г.Прочети повече
Мозъкът остава в юношеската фаза до началото на тридесетте годиниМозъкът остава в юношеската фаза до началото на тридесетте години

Мозъкът остава в юношеската фаза до началото на тридесетте години

от 26 ное 2025г.Прочети повече
Перли на ЕпщайнПерли на Епщайн

Перли на Епщайн

от 26 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 27 дни, 1 час и 9 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 36 дни, 21 часа и 21 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СУОНСЪН ЛИСТА ОТ МЕНТА ПЪЛЕН СПЕКТЪР капсули 400 мг * 60

БИОЗИН КИДС С ЛАКТОФЕРИН сироп 100 мл

ЛИРЕН КРЕМ ЗА КРАКА ЕКСФОЛИРАЩ С 30% УРЕА 75 мл

ДЕКСАМЕТАЗОН ABR таблетки 0.5 мг * 30

ПРЕДНИЗОЛОН F таблетки 0.5 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВИРУКСАН КИДС сироп 50мг/мл 150 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 27 ное 2025г. в 12:12:16

АЗАЛОНУМ таблетки 20 мг / 40 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 27 ное 2025г. в 12:12:02

ТРИДЕРМ 0,5 мг/10 мг/1 мг/г крем

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 27 ное 2025г. в 12:10:24

РИНОСТАД спрей за нос, суспензия 137 мкг/50 мкг 23 г СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 27 ное 2025г. в 12:09:29

МИЛГАММА N капсули * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 27 ное 2025г. в 12:08:42
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival