Шоколадови бисквити с глазура и сушени вишни
Необходими продукти:
60 грама масло
1 чаена чаша захар
1 яйце
ванилия
3 супени лъжици какао на прах
1/4 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сода
1/4 чаена лъжица сол
1,5 чаена чаша брашно
сушени вишни
За глазурата:
1 супена лъжица кондензирано мляко
50 милилитра прясно мляко
50 грама тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбийте захарта с маслото, прибавете яйцето, ванилията и разбийте до еднородност. След това е ред на брашното с бакпулвера, какаото и содата. Замесете до еднородност. От полученото тесто оформете малки топчета, сплескайте ги между дланите си и направете вдлъбнатина в средата на всяко с пръст. Там сложете по една сушена вишна и подредете бисквитките в тава, чието дъно сте покрили с пергамент. Изпечете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 10 минути.
Разтопете шоколада, прибавете лъжица кондензирано мляко и налейте 50 милилитра прясно. Разбъркайте и глазурата е готова. С нея намажете повърхността на бисквитките.
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ СУПЕР ГРИЙНС 360 г
УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
КИСЕЛА ЧЕРЕША капсули 1200 мг * 90 NATURE'S WAY
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО С ВИШНА И ФРЕНСКО ГРОЗДЕ 200 мл
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
ОСТЕОМАКС-К таблетки * 160
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Японска вишна, Сакура
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни шоколадови пуканки
- Канелени сладки с мед
- Бърз сладкиш Страчатела
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
Коментари към Шоколадови бисквити с глазура и сушени вишни