Шоколадов сос с ром

Необходими продукти:
100 грама черен шоколад
250 милилитра сметана за разбиване
1 супена лъжица пудра захар
1 супена лъжица ром
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня и нека се охлади малко. Разбийте сметаната и я смесете с шоколада. Прибавете лъжица пудра захар и лъжица ром. Разбъркайте всичко с тел за разбиване на яйца до получаването на еднородна гладка консистенция.
Глазурата е готова. Може да използвате като допълнение към десерти от пресни плодове, ванилов пудинг, да полеете еклери и други вкуснотии.
Добър апетит!
Снимки: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Брауни с шоколад и ягоди
- Студено мляко с шоколад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Коментари към Шоколадов сос с ром