Шоколадов кекс с червено вино, стафиди и канела
Необходими продукти:
220 грама брашно
250 грама масло
170 грама захар
4 яйца
70 грама стафиди
70 грама смлени орехови ядки
125 милилитра червено вино
50 грама шоколад
1 чаена лъжица канела
3 чаени лъжици бакпулвер
1 супена лъжица с връх какао
щипка сол
ванилия на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Първо разбийте до побеляване маслото със захарта, след това прибавете яйцата и разбийте. Постепенно прибавете брашното, бакпулвера, какаото, щипка сол, канелата и мъничко ванилия, без да спирате да бъркате.
Стафидите залейте с вряща вода за 15 минути и тогава изсипете в тестото, като ги отцедите предварително от течността. Сложете смлените орехи и разбъркайте всичко старателно. Добавете разтопения шоколад, налейте виното и още веднъж разбъркайте всички продукти.
Готовото тесто изсипете в подмазана подходяща форма и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 45-55 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Оставете кексът да се охлади във формата за около час, след това нарежете и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: vkusnodoma.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Кекс с тиквички, стафиди и ананас
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Меден кекс с канела и шоколадова глазура
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
Коментари към Шоколадов кекс с червено вино, стафиди и канела