Шоколадов грис с бананов мус и лешници

Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша грис
- 2 чаени лъжици течен шоколад
- 1 банан
- 100 грама сметана с масленост около 33%
- 250 милилитра прясно мляко
- 1/2 чаена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжица захар
- лешници на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в подходящ съд и сложете на котлона да заври. Постепенно към него прибавете гриса, бъркайки бързо, за да не се образуват бучки. Варете на среден огън, без да спирате да бъркате, докато сместа се сгъсти (около 5 минути). Свалете от огъня и към получената каша добавете 2 лъжички течен шоколад, затворете съда с капак и оставете за известно време.
Направете банановия мус. Обелете банана, нарежете го на парчета, разбийте с миксер, сложете лимоновия сок, сметаната, захарта и разбийте до еднородност на консистенцията. След това налейте в сосиера.
Сипете кашата в подходящ съд, поръсете с натрошени лешници и поднесете с банановия сос.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Портокалово реване с грис
- Плодов мус с грис
- Реване
- Грис с вишнево сладко
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Грис с орехи и ябълки
- Ябълков сладкиш с грис
- Млечна каша от грис с кокос
Коментари към Шоколадов грис с бананов мус и лешници