Чийзкейк от бутер тесто с мед и канела

Необходими продукти:
- 450 грама сирене крема
- 3/4 чаена чаша захар
- 1 яйце
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- щипка сол
- 500 грама бутер тесто
- 3 супени лъжици безсолно масло, разтопено
За поръсване:
- 1/4 чаена чаша захар
- 1 супена лъжица канела на прах
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- В голяма купа разбийте крема сиренето със захарта за около 3 минути до гладък крем.
- Добавете яйцата, ваниловия екстракт и солта и отново включете миксера в продължение на 2 минути.
- Разстелете половината бутер тесто в квадратна тавичка или съд за печене с размери 23/33 сантиметра.
- Отгоре изсипете крема и леко изравнете с лъжица.
- Поставете втория лист бутер тесто и го намажете с разтопеното масло.
- Смесете 1/4 чаена чаша захар с 1 супена лъжица канела и разбъркайте добре.
- Поръсете равномерно сладкиша и печете около 30 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете чийзкейка топъл или охладен, гарниран с мед и листенца прясна мента.
Да ви е сладко!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Чийзкейк в чашка
- Чийзкейк Ню Йорк
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Кокосов чийзкейк с основа от фурми и кашу
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
Коментари към Чийзкейк от бутер тесто с мед и канела