Чеснова разядка в доматен сос

Необходими продукти:
2 глави чесън
1/2 сладка червена чушка
1 супена лъжица оцет
смес от различни видове пипер - на вкус
1 супена лъжица сухи подправки риган, босилек и други по ваш избор
1 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
150 милилитра доматен сок
2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете скилидките чесън.
Червената чушка нарежете на малки кубчета.
Смесете чесъна и чушката в подходящ съд, добавете солта и захарта.
Налейте оцета.
Подправете със смлян пипер или микс от различни видове.
Налейте доматения сок.
Сложете ароматните сухи подправки.
И накрая зехтина.
Поставете съда на котлона и нека сместа заври. 1-2 минути след това свалете от огъня и оставете да се охлади до стайна температура.
Разпределете в стъклени буркани, които приберете в хладилника за 3 дни.
След това разядката е готова за консумация. Тя е подходящо допълнение към месо и птици.
Добър апетит!
Снимки: liveinternet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАРЛИЦИН КАРДИО таблетки 350 мг * 90 NATURE'S WAY
МАГНАЛАБС ИМУНАЙЗ капсули * 30
АМИКО АКТИВ капсули * 60 WEDO
ВЕГАВЕРО КАНДИ - ЕЙД КОМПЛЕКС капсули * 120
ПЛАНТИС HTA БИЛКОВА ФОРМУЛА ЗА СЪРДЕЧНОСЪДОВАТА СИСТЕМА капсула * 90
ПРОМОИМУННА ФОРМУЛА капсули * 30 DR. GREEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Лечебни ползи от чесън
Коментари към Чеснова разядка в доматен сос