Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб с масло, кашкавал и чесън

Хляб с масло, кашкавал и чесън

от 28 май 2014г.
Хляб с масло, кашкавал и чесън - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

400 грама брашно

100 грама масло

200 милилитра прясно мляко

1 чаена лъжица суха мая

1 чаена лъжица сол

1 супена лъжица захар

2 скилидки чесън

2 супени лъжици олио

150 грама кашкавал

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топлото мляко и оставете на топло за 10 - 15 минути. Когато е готова, изсипете я в подходяща купа, пресейте в нея брашното, сложете солта, захарта. Замесете тесто, наливайки олиото. Оформете топка, покрийте купата с кърпа и оставете за час на топло място. Тестото ще увеличи обема си 3 пъти. Размесете го и оставете за още час, за да втаса отново. Получава се нежно и пухкаво. Разделете го на еднакви малки топчета (колкото орех приблизително).

Разтопете маслото, настържете кашкавала, чесъна обелете и намачкайте. Добавете чесъна към маслото и с част от комбинацията намажете формата, в която ще печете хляба. Най-добре е да използвате разглобяема форма за кекс или такава, която има дупка в средата. В останалото количество ароматно масло потопете топчетата тесто и ги подредете на слоеве във формата, поръсвайки обилно с настъргания кашкавал между редовете. Завършете подредбата с кашкавал и оставете бъдещия хляб за около 30 - 40 минути. След това го изпечете в загрята до 180 градуса фурна, а приблизителното време е около час.

Извадете готовата вкуснотия гореща, защото в противен случай кашкавалът ще се залепи за съда и ще ви е по-трудно да го изстържете по-късно от стените му.

Това е всичко.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Чеснов хляб с кашкавал и маслини Чеснов хляб с кашкавал и маслини
  • Сиренки с чесън и кашкавал Сиренки с чесън и кашкавал
  • Хапки от сирене с чесън и масло Хапки от сирене с чесън и масло
  • Запеканка от хляб и кашкавал с млечно-яйчена заливка и копър Запеканка от хляб и кашкавал с млечно-яйчена заливка и копър
4.5/5 2 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
20.80лв. / 10.63 €

МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ

НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
29.24лв. / 14.95 €

НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС

БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
29.34лв. / 15.00 €

БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл

МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
31.88лв. / 16.30 €

МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО

БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
21.52лв. / 11.00 €

БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл

ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ МАКОВО СЕМЕ 250 мл
22.40лв. / 11.45 €

ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ МАКОВО СЕМЕ 250 мл

Коментари към Хляб с масло, кашкавал и чесън

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хляб с масло, кашкавал и чесън
    www.framar.bg 
    на 16 December 2025 в 16:15
    Коментирайте "Хляб с масло, кашкавал и чесън"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Домашно лечение на синузит с чесън и мед
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • 5 вреди от честото консумиране на чесън
  • Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
  • Обикновен маслен крем
  • Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
  • Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
  • 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Канелени сладки с мед
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Дъмпинг синдромДъмпинг синдром

Дъмпинг синдром

от 16 дек 2025г.Прочети повече
Чехия облекчава условията за употреба на псилоцибин за медицински целиЧехия облекчава условията за употреба на псилоцибин за медицински цели

Чехия облекчава условията за употреба на псилоцибин за медицински цели

от 16 дек 2025г.Прочети повече
AI инструмент може да оптимизира химиотерапията на пациенти с колоректален ракAI инструмент може да оптимизира химиотерапията на пациенти с колоректален рак

AI инструмент може да оптимизира химиотерапията на пациенти с колоректален рак

от 16 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 6 дни, 3 часа и 15 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 46 дни, 5 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Домашно лечение на синузит с чесън и мед Домашно лечение на синузит с чесън и мед

Домашно лечение на синузит с чесън и мед

от 12 дек 2022г. Прочети повече
Да разбием заблудите - хляба Да разбием заблудите - хляба

Да разбием заблудите - хляба

от 28 юни 2022г. Прочети повече
 В Киргизстан почитат паметта на мъртвите със свещен пържен хляб  В Киргизстан почитат паметта на мъртвите със свещен пържен хляб

В Киргизстан почитат паметта на мъртвите със свещен пържен хляб

от 08 ное 2017г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АНТАРТА ТЕЛЕШКО СПАНАК + КАРТОФИ 90гр

АНТАРТА МУСАКА С ТЕЛЕШКО 80гр

АНТАРТА ТЕЛЕШКО С ГРАХ 80гр

АНТАРТА ТЕЛЕШКО С ГРАХ 100гр

АНТАРТА ЧИЛИ КОНКАРНЕ 80гр

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕНТЕРОЛ капсули 250 мг * 12

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:41:04

НИЗОРАЛ крем 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:39:47

УМКАЛОР капки перорални, разтвор 20 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:38:45

ЗИНАТ таблетки 500 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:37:32

СИНУЛАН ДУО ФОРТЕ таблетки * 30 ВАЛМАРК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:36:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival