Френски омлет с картофи, бекон и чесън
Необходими продукти:
50 грама бекон
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 голям картоф
100 грама масло
1 супена лъжица зехтин
2 яйца
1 супена лъжица балсамов оцет
сол, микс от различни видове смлян пипер, зелени подправки - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на тънки ивици и го изпържете в сух тиган.

Извадете го върху хартия, за да поеме тя излишната мазнина.

Към количеството, което се е отделило в съда, прибавете 1 супена лъжица от маслото. В сместа изпържете нарязания на ситно лук, докато омекне.

Тогава прибавете накълцаната скилидка чесън.

Минута по-късно извадете зеленчуците от тигана.

В мазнината налейте балсамовия оцет и нека течността се изпари.

Сложете останалото масло (може да използвате по-малко от посоченото количество) и зехтина.

Изсипете в съда картофа, който предварително сте обелили и нарязали на малки кубчета.

Подправете на вкус и нека се приготвя до образуването на златиста коричка. Когато тя е факт, прибавете бекона, лука и чесъна.

Разбийте яйцата с помощта на вилица, сложете сол и смлян пипер на вкус.

Излейте ги върху зеленчуците и оставете ястието на котлона до готовност на яйцата.

Поръсете с нарязани пресни зелени подправки и поднесете.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с кайма и магданоз
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с прясно мляко
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Яйчена палачинка с кашкавал (омлет)
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет с броколи, домати и пушено сирене
Коментари към Френски омлет с картофи, бекон и чесън