Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта Трюфел с крем от бял шоколад и глазура

Торта Трюфел с крем от бял шоколад и глазура

от 16 март 2016г.
Торта Трюфел с крем от бял шоколад и глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти (за 14 парчета):

140 грама натурален шоколад (70%)
140 грама масло
2 чаени лъжица кафе
100 грама брашно
1/4 чаена лъжица сода
300 грама кафява захар
1 1/2 супена лъжица какао на прах
2 яйца
3 супени лъжица течна сметана с масленост 35%

За крема:

50 грама бял шоколад
100 милилитра течна сметана с масленост 35%


За глазурата:

50 грама натурален шоколад (70%)
1 чаена лъжица кафява захар
100 милилитра течна сметана с масленост 35%


Начин на приготвяне:

Нарежете маслото на малки кубчета, шоколада начупете на парченца. Сложете ги в подходящ съд и залейте с кафето, което сте разтворили в 50 милилитра гореща вода. Поставете на среден огън и бъркайте до получаването на еднородна смес. Веднага след това свалете тенджерата от котлона (много е важно да не държите повече от необходимото).

В голяма купа пресейте брашното с какаото и содата. Добавете захарта и разбъркайте.

Яйцата разбийте с помощта на тел за тази цел и налейте сметаната, без да прекратявате процеса. Получената комбинация съединете със сухата смес и бъркайте до еднородност.

Добавете внимателно разтопения шоколад с маслото в купата при останалите продукти и разбъркайте всичко с дървена лъжица.

Подмажете дъното на правоъгълна форма с масло и застелете с пергамент. След това разпределете равномерно готовото тесто и поставете в загрята до 160 градуса фурна за час и половина. Когато се изпече, оставете блатът да се охлади в тавата. След това извадете, увийте в пергамент и приберете в хладилника за една нощ.
На следващия ден разрежете хоризонтално на 3 равни части, които покрийте с кърпа. Оставете за момента и се заемете с крема.

Настържете белия шоколад. Сметаната сложете на котлона и веднага щом кипне, свалете съда. Прибавете настъргания шоколад, разбъркайте и налейте 1 супена лъжица вряща вода. Разбъркайте до еднородност, нека кремът се охлади до стайна температура и приберете в хладилника за час.

Когато извадите, разбийте с помощта на миксер за 2 минути и разделете крема на две части.

С него намажете двата блата и покрийте с третия.

Време е да направите и глазурата. Смесете сметаната със захарта и сложете на котлона да заври. Веднага след това свалете съда от огъня и към нея прибавете 1 супена лъжица вряща вода и настъргания черен шоколад. Бъркайте до пълното му разтваряне.

Разстелете лист пергамент върху плота, поставете решетка и върху нея сложете тортата. Намажете страните и повърхността й с половината от шоколадовата глазура. Изчакайте да стегне малко и нанесете втори слой.

Поръсете готовата сладост с какао на прах и поднесете.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта с мус от три шоколада Торта с мус от три шоколада
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
5.0/5 1 оценка

Коментари към Торта Трюфел с крем от бял шоколад и глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта Трюфел с крем от бял шоколад и глазура
    www.framar.bg 
    на 08 July 2025 в 22:13
    Коментирайте "Торта Трюфел с крем от бял шоколад и глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Торта с мус от три шоколада
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Торта брауни
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Торта от черен шоколад и яйца
  • Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
  • Шоколадова торта с лешници и карамелен крем
  • Шоколадова торта за 10 минути
  • Френски шоколадов десерт
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Как да си направя вкусна домашна торта?

преди 3077 дни, 10 часа и 32 мин.

Торта за рожден ден от сладкарници Перла - очаквания и реалност...

преди 3196 дни, 6 часа и 24 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 4 дни, 10 часа и 15 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 11 дни, 6 часа и 24 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 12 дни, 23 часа и 6 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 25 дни, 5 часа и 57 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Шоколадовата торта за закуска е полезна за мозъка и талията ви Шоколадовата торта за закуска е полезна за мозъка и талията ви

Шоколадовата торта за закуска е полезна за мозъка и талията ви

от 21 сеп 2016г. Прочети повече
Здрави и красиви с Деси: Празнична сурова шоколадова торта Здрави и красиви с Деси: Празнична сурова шоколадова торта

Здрави и красиви с Деси: Празнична сурова шоколадова торта

от 21 апр 2011г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

УЕЙТ УЪРЛД КУРКУМА С ДЖИНДЖИФИЛ И ЧЕРЕН ПИПЕР капсули * 180

ОКЛИС гранули за перорален разтвор в саше 400 мг * 20

ЛИПОКАНТЕ таблетки 4 мг * 30

АЛЕРТЕСИН филмирани таблетки 10 мг * 7

ТРИГРИМ таблетки 10 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 17:08:21

ДИАПРЕЛ MR таблетки 60 мг * 56

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 17:06:16

ВОДА ЗА УСТА ЕЛУДРИЛ КЛАСИК 200 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 17:03:36

МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: Венци от 08 юли 2025г. в 16:31:06

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 16:10:21
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival