Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта тирамису

Торта тирамису

от 17 юни 2013г.
Торта тирамису - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

За блата:

4 яйца

100 г захар

100 г брашно

25 г нишесте

25 г разтопено масло и охладено до стайна температура

За пълнежа:

100 г черен шоколад

400 мл високомаслена сметана (с масленост 30% и повече)

500 г маскарпоне

75 г пудра захар

За напояване:

150 мл силно кафе

120 мл кафеен ликьор

За поръсване:

какао на прах

Начин на приготвяне:

Смесете брашното и нишестето и пресейте. Разбийте яйцата със захарта до получаването на светла маса, която да увеличи обема си 2-3 пъти. Внимателно прибавете брашното към яйчната смес, след това маслото и разбъркайте отново внимателно. Изсипете тестото в разглобяваща се форма за печене, подмазана с масло и сложете да се пече във фурната при 180 градуса за около 25 минути или до готовност (проверявайте готовността с помощта на клечка за зъби). През първите 10-15 минути от печенето не отваряйте фурната. Когато готовото тесто изстине напълно, разрежете го на 3 равни блата. Настържете шоколада на едро ренде. Смесете ликьора и кафето. Намачкайте маскарпонето заедно с половината от пудрата захар до образуването на еднородна смес (но не полутечна). Другата половина от пудрата захар разбийте със сметаната и внимателно смесете с маскарпонето.

Вземете форма за печене и обиколете стените й с хартия за печене, чиято височина да е повече от стените на съда. Сложете единия блат в тавата, напоете го с 1/3 от сиропа от кафе и ликьор, намажете с част от получения крем, поръсете с настърган шоколад. Повторете всичко това и с втория блат. Поставете третия най-отгоре и леко го притиснете. Напоете със "сиропа" и сложете в хладилника за 1-2 часа. След това извадете, махнете пръстена и хартията. Намажете тортата отстрани и отгоре с останалия крем, поръсете с настъргания шоколад и посипете с какаото. Поставете тортата в хладилник за минимум два часа и тогава поднесете.

Да ви е сладко!

Още по темата:
  • Десерт Тирамису с кафе и мандарини Десерт Тирамису с кафе и мандарини
  • Карамелено тирамису Карамелено тирамису
  • Ананасово тирамису Ананасово тирамису
  • Десерт-тирамису с ананас и кокосов ликьор Десерт-тирамису с ананас и кокосов ликьор
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв. / 132.42 €

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Торта тирамису

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта тирамису
    www.framar.bg 
    на 18 December 2025 в 21:49
    Коментирайте "Торта тирамису"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Торта с млечен крем и карамелизирани орехи
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Торта Червено кадифе с крем от извара
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
  • Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
  • Овесена торта без брашно, яйца и масло
  • Маслен крем за торти и сладкиши
  • Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Терапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдатаТерапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдата

Терапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдата

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при простудни заболяванияБилки и билкови рецепти при простудни заболявания

Билки и билкови рецепти при простудни заболявания

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Рискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяванеРискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяване

Рискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяване

от 18 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 8 дни, 8 часа и 49 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 48 дни, 10 часа и 46 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад

Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад

от 12 фев 2024г. Прочети повече
Ето защо не трябва да режете тортата  на триъгълници Ето защо не трябва да режете тортата  на триъгълници

Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници

от 27 фев 2019г. Прочети повече
Как да разрежем перфектното парче торта? Как да разрежем перфектното парче торта?

Как да разрежем перфектното парче торта?

от 06 апр 2017г. Прочети повече
Торти и сладкиши Торти и сладкиши

Торти и сладкиши

от 13 окт 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РУЖА И ЕВКАЛИПТ пастили * 90 SANCT BERNHARD

ПРОТЕИНОВ БАР МАКС ШОКО МУС 75 г * 12 FITSPO

ПРОТЕИНОВ БАР МАКС БИСКВИТА И КРЕМ 75 г * 12 FITSPO

ФИБРИ ФЮЖЪН ДЕЙЛИ капсули * 150 NATURE'S WAY

БИОНИКЕ TRIDERM INTIMATE pH 5.5 ОСВЕЖАВАЩ ИНТИМЕН ГЕЛ 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АУЛИН гранули за перорална суспензия 100 мг * 9

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 16:35:39

АУЛИН гранули за перорална суспензия 100 мг * 9

Коментар на: Мира Радева от 18 дек 2025г. в 16:02:01

СОТАХЕКСАЛ таблетки 80 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:46:00

ТРИПТОЗИН таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:45:11

КСИЗАЛ таблетки 5 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:44:36
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival