Торта с халва и сусам
Необходими продукти:
8 яйца (за блата)
1,5 чаена чаша захар (1 чаша за блата и 0,5 чаша за покритието)
1,5 чаена чаша брашно (1 чаша за блата и 0,5 чаша за покритието)
430 грама масло (200 грама за блата, 150 грама за крема и 80 грама за покритието)
1 чаена лъжица бакпулвер
3 яйчни жълтъка (за покритието)
250 грама слънчогледова халва (за крема)
100 грама сусам (за покритието)
2 супени лъжици мед (за покритието)
3 яйчни белтъка
100 грама кокосови стърготини
1 супена лъжица портокалово (или друго) сладко
Начин на приготвяне:
Започнете с направата на блата. Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте с половината от захарта за блата, добавете брашното, размекнатото масло, бакпулвера и разбитите отделно белътци с другата половина захар.

Разделете тестото на 2 части и изпечете блатове. Всеки от тях разрежете на две, за да се получат 4 слоя за тортата (друг вариант е да изпечете един блат и да го разрежете на 4).
Заемете се с блата, който ще натрошите за поръсване на тортата. Разбийте жълтъците (за покритието) със захарта, добавете брашното, маслото, меда и сусама.

Замесете тесто, от което изпечете блат, оставете да изстине и натрошете.

Вземете един готов блат, намажете го с портокаловото сладко и разбитите с кокосовите стърготини белтъци.

Сложете във фурната за 5 - 8 минути.

Кремът. Разбийте маслото и го смесете с натрошената халва.

Сглобете тортата. Намажете единия блат с крема от халва, върху него сложете този с белтъците, намажете с крема, следва третия блат, крем и последния 4-ти слой.

Покрийте стените и повърхността на тортата с крема и поръсете обилно с натрошения блат. Оставете за 4 часа, след което можете да се насладите на невероятния вкус.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Пандишпанова торта с крем от масло и халва
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Торта с маслен крем със сушени сини сливи и орехи
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Торта Павлова с карамелов, шоколадов и ванилов крем
- Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
Коментари към Торта с халва и сусам