Торта от палачинки с топено сирене и гъби
Необходими продукти:
200 грама заквасена сметана
400 грама топено сирене
350 грама брашно
800 грама гъби
1 литър прясно мляко
4 чаени лъжици къри
4 чаени лъжици сол
4 яйца
Начин на приготвяне:
Изпържете гъбите в тиган, прибавете към тях сметаната, топеното сирене, солта и кърито. Нека сместа кипне на бавен огън.

Докато гъбите се охлаждат, направете тестото. Разбийте яйцата заедно с млякото, прибавете брашното и сложете сол на вкус. Изпечете тънки палачинки.

Подредете ги една върху друга, като помежду им разпределяте по малко от гъбената плънка.

Приберете ястието в хладилника за час-два, след което нарежете на парчета и поднесете.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Торта от палачинки с банани и кисело мляко
- Бананова торта от палачинки
- Торта от палачинки
- Торта от бананови палачинки с млечна плънка и орехова глазура
- Торта от палачинки с ванилов крем от извара и стафиди
- Лимонова палачинкова торта
- Торта от палачинки с мак и сметанов крем с кафе
- Солена палачинкова торта със сирена
- Ананасова торта от палачинки с крем
- Палачинкова торта с крем маскарпоне и ягодов сос
Коментари към Торта от палачинки с топено сирене и гъби