Спаначени кюфтета със сирене и масло
Необходими продукти:
250 грама спанак
1 глава лук
1 чаена чаша галета
70 грама масло
100 грама брашно
2 яйца
250 грама фета, козе сирене или друго подходящо по ваш избор
копър, сол и други подправки на вкус

Начин на приготвяне:
Измийте добре спанака под течаща вода, след това пуснете във вряща за 1-2 минути. Когато свалите от котлона, отцедете течността и оставете листата да се охладят.

Смелете ги с помощта на блендер заедно с обелената глава лук, маслото, яйцата и добавете подправките. Сложете брашното и галетата. Разбийте всичко.
Ред е на сиренето - натрошете го и смесете с получената спаначена комбинация. Подсолете на вкус, но бъдете внимателни и се съобразете със солеността на използваното сирене.

Приберете "каймата" в хладилника за около час и половина.
След това от нея оформете малки топчета, които подредете в тава, застлана с пергамент.
Получават се 40-50 кюфтенца, броят им зависи от големината, разбира се.

Изпечете ги във фурната при температура от 180 градуса в продължение на около 20 минути.
Ако предпочитате, може да изпържите в тиган. Така ще се получат по-хрупкави и златисти, но пък начинът не е от най-здравословните.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Пържени кюфтета от карфиол
- Лучени кюфтета с магданоз и целина
- Доматени кюфтета със зелен лук и магданоз
- Лучени кюфтета с царевица
- Кюфтета от елда със спанак, кашкавал и чесън
- Хрупкави кюфтета от моркови, грис и корнфлейкс
- Спаначени кюфтета с моркови
- Тиквени кюфтенца с млечен сос
- Спаначени кюфтета с коприва
Коментари към Спаначени кюфтета със сирене и масло