Сладко консервирано грозде в грапа и коняк

Необходими продукти:
- 400 грама грозде без семки
- 200 грама пудра захар
- 200 милилитра грапа
- 200 милилитра коняк
Начин на приготвяне:
- Измийте гроздето под студена течаща вода и внимателно откъснете зърната, за да се запазят цели.
- Разпределете ги в два стъклени буркана с вместимост от 500 милилитра.
- В кана смесете пудрата захар с грапата и коняка и бъркайте, докато се разтвори напълно.
- Залейте гроздовите зърна и ако не са покрити изцяло, допълнете с грапа и коняк.
- Затворете плътно бурканите и ги съхранявайте на тъмно и хладно място в продължение на един месец. Леко разклащайте от време на време.
- След като ги отворите, съхранявайте в хладилник.
- Поднесете сладкото консервирано грозде към парче кекс, крем маскарпоне, сирене или друго по избор.
Да ви е сладко!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРСЕЛМЕД ЛЕК ДЕРМАЛЕН КРЕМ 50 мл.
БОТАЛАЙФ ПАСТА ОТ ЧЕРЕН КИМИОН ЗА ДЕЦА 195 г
ТРЕНД ЪП АМПУЛИ ПРОТИВ КОСОПАД 7 мл * 12
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ LOVE BLOSSOM 6 ВИДА * 15
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО С МАВРУД 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Ягодово сладко с мед (без варене)
- Ароматно домашно сладко от ягоди
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Сладко от ананас
- Сладко от рози
- Сладко от зелени орехи с канела
- Консумирайте розово сладко поради 3 причини
- Черно кучешко грозде
- Грозде, лоза
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
Коментари към Сладко консервирано грозде в грапа и коняк