Сладко консервирано грозде в грапа и коняк

Необходими продукти:
- 400 грама грозде без семки
- 200 грама пудра захар
- 200 милилитра грапа
- 200 милилитра коняк
Начин на приготвяне:
- Измийте гроздето под студена течаща вода и внимателно откъснете зърната, за да се запазят цели.
- Разпределете ги в два стъклени буркана с вместимост от 500 милилитра.
- В кана смесете пудрата захар с грапата и коняка и бъркайте, докато се разтвори напълно.
- Залейте гроздовите зърна и ако не са покрити изцяло, допълнете с грапа и коняк.
- Затворете плътно бурканите и ги съхранявайте на тъмно и хладно място в продължение на един месец. Леко разклащайте от време на време.
- След като ги отворите, съхранявайте в хладилник.
- Поднесете сладкото консервирано грозде към парче кекс, крем маскарпоне, сирене или друго по избор.
Да ви е сладко!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
КОРФ ЕСЕНШЪЛ МИКРОПИЛИНГ МАСКА ЗА ЛИЦЕ 50 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER BOUQUET 6 ВИДА * 5
БИОДОКТОР УРО солуцио 50 мл.
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Как се прави домашно сладко от смокини
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Черно кучешко грозде
- Сладко от кори на диня
- Рецепти за домашно сладко от малини без захар и семки
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Сладко от пъпеш с банани и лимон
- Рецепти за домашно сладко от боровинки
- Отслабване с грозде – 4-дневна диета и пречистващи дни
- Сладко от пъпеш
Коментари към Сладко консервирано грозде в грапа и коняк