Сладкиш с пресни сливи
Необходими продукти:
5 яйца
около 450 грама пудра захар
230 грама масло
210 грама пшенично брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
пресни сливи (количеството е по избор)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса. Отделете белтъците от жълтъците. Смесете пудрата захар с жълтъците и разбийте до образуването на гъста бяла маса. След това прибавете към нея маслото и отново разбийте. В отделен съд смесете брашното и бакпулвера и го прибавете към получената смес. Разбийте всичко добре с миксер. След това с чист накрайник разбийте и белтъците, докато не се получи въздушна маса и ги добавете към останалите продукти. Разбъркайте хубаво и тестото е готово.
Вземете правоъгълна форма за печене, подмажете я с малко олио, поръсете с брашно и изсипете тестото. Разпределете го равномерно и заравнете повърхността с помощта на лъжица или шпатула.
Измийте сливите, разрежете ги на две части, отстранете костилките и разпределете половинките върху тестото (сложете колкото желаете и на каквато гъстота прецените). Може да махнете ципата на плодовете предварително, ако предпочитате.

Сложете сладкиша да се пече в продължение на 20 минути при 175 градуса (проверете готовността с помощта на клечка за зъби).
След като изстине, поръсете с пудра захар и нарежете на квадрати.
Може да използвате кайсии вместо сливи, също се получава вкусно.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА ЕЖЕДНЕВНА РЕГУЛАЦИЯ таблетки * 30
ИНГЛИШ СОУП КЪМПАНИ КЮ ЛУКСОЗЕН РАСТИТЕЛЕН САПУН ГАРДЕНИЯ И НЕРОЛИ 240 г
ПРОМОЗЕХИРА КОД МЕНС РЕВОЛЮШЪН капсули * 60
Б.ФРЕШ ШАМПОАН ЗА ЕЖЕДНЕВНА ГРИЖА 355 мл
ИНГЛИШ СОУП КЪМПАНИ КЮ ЛУКСОЗЕН КРЕМ ЗА РЪЦЕ ГАРДЕНИЯ И НЕРОЛИ 75 мл
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Коледен венец
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Портокалово реване с грис
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Коментари към Сладкиш с пресни сливи