Сладки питки с масло и орехи

Необходими продукти:
500 грама брашно
220 грама пудра захар
1 чаена чаша орехи (или други ядки по ваш избор)
2 супени лъжици масло
5 яйца + 1 жълтък за намазване
3 чаени лъжици бакпулвер
щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесете в купа брашното с яйцата и маслото, прибавете пудрата захар, бакпулвера и щипка сол. Замесете гъсто тесто, в което сложете ореховите ядки.
Разделете го на 4 равни части и оформете питки с ширина на длан и височина около 2 пръста. Подредете ги в тава, чието дъно сте подмазали с олио, а повърхността им намажете с жълтък.
Изпечете ги в загрята до 175 градуса фурна за около 15-20 минути (докато се зачервят).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Черен орех
- Цветни рулца от тортила питки
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Пържена бакла със сусамово масло
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
Коментари към Сладки питки с масло и орехи