Свински ребърца с картофи и розмарин
Необходими продукти:
700 грама свински ребърца
1 килограм картофи
1 малка тиквичка (може да замените с патладжан)
1 голям морков
3 - 4 скилидки чесън
2 чаени лъжици горчица
2 супени лъжици олио
дафинов лист
розмарин
копър
сол
черен пипер
подправки за месо
Начин на приготвяне:
Измийте ребърцата, подсушете ги и нарежете.

Поръсете с подправки и сол. Сложете в купа, прибавете горчицата, дафиновия лист и нека месото се маринова в продължение на час най-малко.

Лука и моркова нарежете на едри сламки, а тиквичките - на кръгчета.

Обелете картофите и нарежете на четвъртинки. Овкусете ги със сол и пипер, поръсете с копър, добавете нарязания чесън и 2 супени лъжици олио. Разбъркайте всичко добре.

Сложете в ръкав за печене картофите, тиквичките, лука и морковите. Най-отгоре разпределете ребърцата и затворете ръкава.

Сложете го в тава и сложете във фурната, загрята до 190 - 200 градуса. Нека ястието се изпече до готовност (за свински ребърца е достатъчен 1 час, а ако използвате говежди или агнешки, ще ви трябва не по-малко от час и половина).

Ако желаете, срежете ръкава 5 - 10 минути, преди да извадите от фурната, за да се образува апетитна хрупкава коричка. Готовността на месото проверете с помощта на нож - ако той "влиза" лесно в ребърцата, значи то е готово. Извадете съдържанието на ръкава, прехвърлете в подходящ съд, извадете клонката розмарин. Поръсете с нарязани на ситно магданоз и зелен лук.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофен киш с шунка, гъби и сирена
Коментари към Свински ребърца с картофи и розмарин