Салатен дресинг Цезар с аншоа и пармезан

Необходими продукти:
1 жълтък
3 скилидки чесън
1 лимон
1 чаена лъжица дижонска горчица
3 филета аншоа
1/2 чаена чаша зехтин
шепа настърган пармезан
сол и вода по желание
Начин на приготвяне:
Смесете жълтъка със сока от 1 лимон, прибавете чесъна, горчицата и 3 филета аншоа. Разбийте с помощта на блендер, налейте зехтина и малко вода по желание. Накрая добавете настъргания пармезан и разбъркайте всичко.
Сосът е готов.
Добър апетит!
Снимка: receptiki.pro
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовБЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Сос Бъфало
- Салата от маслини и лук
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Салатен дресинг Цезар с аншоа и пармезан