Ръжени палачинки с масло
Необходими продукти:
2 чаени чаши прясно мляко
1 яйце
около 1 чаена чаша ръжено брашно
1 супена лъжица захар или повече, ако ще правите сладки палачинки
щипка сол
1/2 чаена лъжица сода, изгасена в оцет
масло за намазване на съда и на готовите палачинки
Начин на приготвяне:
Смесете прясното мляко и яйцето, прибавете солта, захарта и брашното. Разбъркайте старателно, за да не се образуват бучки и накрая сложете изгасената в оцет сода.
Оставете тестото да престои 20 минути, след което изпечете от него палачинки на среден огън.
Готовите намазвайте с масло и подреждайте една върху друга.
Добър апетит!
Снимка: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
УЛТИМАТ ПРОСТАТА СЪПОРТ - КОМПЛЕКСНА ГРИЖА ЗА ПРОСТАТАТА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
ПРОМОИНКА КЛАСИК РАЗТВОРИМА НАПИТКА 180 г
КАФЕ ОТ БИЛКИ И ЗЪРНА 200 г DARY NATURY
БИО БИЛКОВО КАФЕ ОТ ЗЪРНА И БИЛКИ 100 г DARY NATURY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Палачинки без яйца
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Палачинките на баба
- Ръж
- Как да си направим цветни палачинки с натурални бои
- Корейски палачинки със зелен лук
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Спаначени палачинки с месна плънка
Коментари към Ръжени палачинки с масло