Руло от кайма със сос песто, сушени домати и моцарела
Необходими продукти:
- 1 килограм кайма по ваш избор
- 1 яйце
- 1/4 чаена чаша песто от рукола или друг вид
- 1/4 чаена чаша сушени домати
- 100 грама моцарела или друго подобно сирене
- 50 грама масло (ако каймата е достатъчно мазна, може да не използвате масло)
- сол и смлян черен пипер на вкус
- щипка кайенски пипер или няколко капки лют сос - по желание
- 1-2 супени лъжици масло по желание
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 180-190 градуса.
В подходяща купа разбийте леко яйцето, към него прибавете каймата, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и омесете.

Подмажете дъното на тава с олио, поръсете с галета и сложете слой от половината от каймата. В средата (по дължина) разпределете соса песто, сушените домати и най-отгоре сложете парче моцарела.

Покрийте всичко с пласт от останалата кайма и заравнете, оформяйки руло. Ако използвате пуешка или пилешка кайма, сложете няколко парченца масло на повърхността.

Изпечете ястието в загрятата фурна в продължение на 40-45 минути, докато се образува златисто покритие.
Изчакайте 5 минути преди да извадите от фурната и поднесете рулото с отделилият се при печенето сос.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Руло Стефани с гъби, нарязани яйца, лук и маслини
- Руло от кайма с плънка от гъби и лук
- Руло от кайма със сушени сини сливи, орехи и кашкавал
- Рецепти за руло от тиквички с кайма
- Руло от кайма с кашкавал и джинджифил
- Руло Стефани с топено сирене и коричка от бекон
- Руло от кайма и плънка от моцарела
- Кашкавалено руло с кайма
- Руло от кайма със зеленчукова плънка
- Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Руло от кайма със сос песто, сушени домати и моцарела