Розички от патладжан с билки и пармезан

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 170 грама настърган пармезан
- 2 супени лъжици пресни билки, нарязани на ситно /босилек, мащерка и т.н./
- 1 килограм дълги и тънки патладжани
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и подмажете със зехтина стандартна форма за мъфини с 12 гнезда /или 2 форми с по 6 гнезда/.
- В малка купа смесете пармезана и нарязаните пресни билки. Разбъркайте и заделете настрана.
- Измийте добре патладжаните и ги подсушете с кухненска хартия.
- Отстранете дръжката и листата и ги нарежете надлъжно на тънки филийки.
- Подредете 4 филийки в колона, като леко застъпите краищата им.
- Разпределете върху тях около 2 супени лъжици от пармезановата смес.
- Навийте на руло и поставете в гнездото. Повторете с останалите продукти.
- Поръсете патладжанените розички с останалия пармезан и печете около 20-25 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете ги да се охладят в продължение на 5 минути, преди да ги извадите от формата.
- Поднесете ги топли, гарнирани с листенца пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАМШИК СТРЪК
ЖИВОВЛЕК ТЕСНОЛИСТ ЛИСТА
ЧАЙ ФИЛТЪР АЛПИНИСТ
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
АЛИН ТЕСНОЛИСТ ЖИВОВЛЕК 50 г
ЧАЙ ФИЛТЪР АЮР ИМЮН - СТИМУЛИРА ИМУННАТА СИСТЕМА * 20 бр. TNT 21
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Билки при високи тромбоцити
- Отглеждане на авокадо
- Каталог на билки и лечебни растения
- Отглеждане на мащерка
- Отглеждане на лимон
- Отглеждане на розмарин
- Правила при сушене на билки
- Най-добрите билки за бързо премахване на коремните мазнини и токсините и забързване на метаболизма
Коментари към Розички от патладжан с билки и пармезан