Ризото с пармезан, пресен, див чесън и масло

Необходими продукти:
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица зехтин
3 глави пресен чесън
2 скилидки стар чесън
1 малка глава лук
250 грама ориз за ризото
сол и смлян черен пипер на вкус
100 милилитра бяло вино
1 литър пилешки или зеленчуков бульон
шепа див чесън
30 грама студено масло
50 грама настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото и зехтина в тиган с дебело дъно. Задушете в мазнината нарязаните на ситно пресен, стар чесън и лука за около 10 минути. Те не трябва да променят цвета си. Прибавете ориза и разбъркайте добре. Подсолете и налейте виното. Започнете да добавяте по половин черпак горещ бульон, като изчаквате течността да се изпари, преди да налеете следващата част. Правете това в продължение на 10 минути, след което добавете дивия чесън, като наливате от бульона и не спирате на бъркате. Пет минути по-късно свалете съда от котлона
и добавете 30 грама много студено масло, нарязано на малки парчета, също и 50 грама настърган пармезан. Оризът трябва да е сварен, но да остане твърд.
Разбъркайте всичко с дървена лъжица и може да поднесете.
Ако желаете, добавете още пармезан.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БОДИ БУУМ БЕЙСИК МАТИРАЩ И ДЕТОКСИКИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЗА КОМБИНИРАНА КОЖА 50 мл
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 2000 гр.
Безплатна доставка за България!ХАРУХАРУ УОНДЪР ХИПОАЛЕРГЕНЕН ТОНИК 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Тибетската рецепта с чесън - изчиства излишните мазнини и нормализира кръвното налягане
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
Коментари към Ризото с пармезан, пресен, див чесън и масло