Риба тон на скара със сос от сушени домати, зехтин и каперси
Необходими продукти:
4 стека от риба тон (всеки около 150 грама)
червен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
1 сушена червена чушка чили
2 глави червен лук
50 грама каперси
50 грама сушени домати в зехтин
1 супена лъжица балсамов оцет
сол на вкус
черен пипер на вкус
3 стъбла орегано
Необходими продукти:
Смелете лютата чушка и я смесете с червения пипер, добавете зехтина и разбъркайте. Измийте и подсушете рибата, намажете я с приготвената смес и оставете 1 час на студено. Обелете лука и го нарежете на ситно. Отцедете течността от каперсите и ги нарежете на едро. Отцедете доматите от мазнината и отделете 2 супени лъжици от нея. Доматите нарежете на кубчета.
Смесете в купа доматите, каперсите и лука, прибавете оцета, зехтина от доматите, сол и пипер на вкус.
Измийте стръковете орегано, отделете само листата, нарежете ги и добавете към получената смес. Разбъркайте всичко.
Маринованата риба изпечете на силно загрята скара за около минута от всяка страна, така ще остане розова отвътре. След това нарежете на парчета и смесете с готовия сос. Нека престои около 15 минути, за да поеме вкусовете и ароматите и тогава поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОКУЦЕЛЛ РЕЛИЙФ спрей за очи 15 мл
БИОБИ ЛИВО ХЕРБ капсули * 180
ХИМАЛАЯ ЛИВ - 52 таблетки * 100
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ХАЙТМАН АЕРОЗОЛ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СТЪКЛА НА КАМИНИ, ФУРНИ И СКАРИ 400 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Каперси - полезни свойства и вреди
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- 6 трика за лесно почистване на барбекю и скара
- Домат
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
Коментари към Риба тон на скара със сос от сушени домати, зехтин и каперси